floow background
floow

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Motor vermogen: 250 Watt (borstelloos)
Klim hoek: 25%-30%
Koppel: 50 Nm. nominaal (60 Nm. piek)
Versnelling systeem: CVT (continue variabele transmissie binnen versnellingsbereik)
Startsysteem: Door een druk op de knop brengt de FlooW u naar een snelheid van 6 km/h zonder dat u mee trapt
Stuursysteem: vierwielsturing
Aandrijving: op beide achterwielen met differentieel
Voorrem: 2 stuks schijfrem
Achterrem: 2 stuks schijfrem (optioneel)
Snelheid: tot 25 km/h motor ondersteund
Actieradius: 50 - 90 km (afhankelijk van keuze accupack en % trapondersteuning)
Instrument: snelheid - gereden afstand en totaal - batterijstatus - ondersteuningsmodus - verlichting aan / uit
Wishbone en spatschermen: Kunststof zwart, glanzend
Frame: Staal, kleur donkergrijs (harde, krasvrije pantserlak)
Aluminium ophanging en achteras: voorzien van een harde, krasvrije pantserlak
Verlichting: voorzijde: halogeen (wit) / achterzijde: LED (rood)
Reflectoren: Op 4 spatborden en aan de beide zijden in de vorm van het logo
Afmetingen: (LxBxH) 180 x 80 x 115 cm (met overkapping H=155 cm)
Wielmaat: luchtbanden: achter 16" / voor 20"
Belasting: ca 120 kg
Zithoogte: 50 cm
Gewicht: ca. 65 kg (incl. batterijen)
Batterij: 36 V, 10 Ah tot 20 Ah (afhankelijk van optionele keuze accupack)
Oplaadtijd: 3 - 8 uur
Input lader: 240 V
DSC_0687.JPG

FUNFACTOR

Je zit prima, de vering is comfortabel, de krachtige motor neemt je geruisloos mee. Het berijden van de FlooW gaat intuïtief. Het bochtenwerk is puur plezier. Je rijdt stabiel op 4 wielen, hoeft je niet druk te maken over je evenwicht.! Het is meer dan een fiets op 4 wielen, het is The FlooW!! Het is het gemak en de funfactor waarmee je vele kilometers zonder moeite af kunt leggen, terwijl je geniet van het uitzicht, het landschap en de natuur om je heen. Je hoeft aan het rijden zelf weinig aandacht te geven, terwijl je volop geniet, terwijl je met het grootste gemak snelheid maakt en (lange) afstanden achter je laat.
1433prijzen_pic_1.jpg

OVERKAPPING

Als je regelmatig de FlooW gebruikt is het niet nodig dat je door een buitje doorweekt op jouw bestemming arriveert. Door de elektromotor heb je heb je in ieder geval altijd de wind mee.
De tegenwind is aanzienlijk te verminderen met de overkapping. De overkapping is als accessoires tegen meerprijs te verkrijgen. De overkapping bestaat uit een frame met een ruit, welke voor een extra goede stroomlijn zorg draagt. Over het frame wordt een deels doorzichtige overkapping gemonteerd. Vanaf eind 2012 wordt de overkapping leverbaar.
hardtop_3d_thumb.jpg

HET FIETSPAD

De FlooW is wettelijke een fiets en behoort tot de Europese categorie ‘pedelec’ (pedaal & electrisch). De FlooW mag dus op het fietspad, dat over het algemeen breed genoeg is om medeweggebruikers voorbij te kunnen rijden. Je dient je uiteraard aan alle fietsregels te houden. Anticipeer goed en pas je aan de verkeersdrukte aan.

De breedte van de FlooW (80 centimeter) maakt het mogelijk dat je veilig op de rijweg kunt rijden, maar als er een fietspad is heeft dat de voorkeur. De elektromotor stopt bij een snelheid van 25 km/h met haar trapondersteuning (wettelijk). Met een sportievere inspanning kun je eenvoudig snelheden bereiken van ver boven de 25 km/h. Door de ergonomie (rugleuning) kunt u veel meer kracht zetten op de pedalen dan op de gewone fiets. Probeer het zelf!
funfactor_pic_3.jpg

TRACK EN TRACE

Registratie van al je gereden (kilo)meters kan eenvoudig met ons track en trace systeem. Die bouwen wij voor je in als jezelf en/ of de werkgever dat wenst. Erg praktisch voor de fiscale verantwoording die je mogelijk als FlooWbilist in kaart moet brengen.

Een permanent actuele status wordt door ons track en trace systeem als optie geleverd. Het systeem werkt geheel automatisch en jouw FlooW is dus permanent op de kaart te zetten. Ook als er iemand zonder jouw toestemming (!) mee is gaan rijden. Het systeem kan worden uitgebreid met een app en programma om de verbrandde calorien weer te geven en het verbrandde vet te meten.... (burn fat not fuel)
funfactor_pic_4.jpg

VERSNELLING

Met de door ons gekozen CVT (continue variabele transmissie) naaf is de FlooW een handbediende automaat. In plaats van bijvoorbeeld de klassieke 7 traps naafversnelling die 244% versnelling kan geven, levert deze CVT een traploze versnelling. Dat zorgt voor een efficiëntere belasting van de motor. De combinatie van de gekozen elektromotor met deze naaf levert al direct een erg groot koppel!

Een startsysteem brengt desgewenst (ook zonder dat u meetrapt) naar een snelheid van 6 km/h. ook bij het wegrijden op een helling is dit erg handig.
Verder is het systeem geluidloos en kun je naar believen schakelen terwijl je de trappers blijft belasten. De standaard geleverde CVT naaf is onderhoudsvrij. Er is een volledig automatische CVT in het assortiment van accessoires opgenomen, waarmee je het toerental van de trappers kunt instellen (die dan constant blijft).
design_pic_5.jpg