floow background
floow
Wat er zoal gebeurde

DE FLOOW IN DUITSLAND

De bekende Nederlandse violist Radboud Oomens (www.radboudoomens.de), eerste violist in het NDR-Sinfonieorchester in Hamburg, heeft zijn nieuwe FlooW in ontvangst genomen. Het is de eerste FlooW, die in Duitsland gaat rijden.
In Hamburg zal hij regelmatig te zien zijn langs de Alster,  en o.a. in de omgeving van de Laeiszhalle (Musikhalle). Voor de viool is een speciaal bagerek aangebracht.
Er is nu al veel positieve belangstelling, ook van „We Are Traffic“, (www.wearetraffic.de),  een fietsers-site, waar ook de FlooW binnenkort op te zien zal zijn.
005a.jpg

HOVENRING VELDHOVEN GEOPEND

Op vrijdag 29 juni 2012 opende de wethouder van verkeer van Eindhoven, Joost Helms, samen met zijn Veldhovens collega Nicole Ramaekers de Hovenring. De Hovenring is een hangend fietspad. Dit kunstwerk is een belangrijk element in de fietsverbinding tussen Veldhoven en Eindhoven.
site2.jpg

PRODUCTIE DRAAIT OP VOLLE TOEREN!!!!

Er wordt hard gewerkt aan de productie van de sterk verbeterde en vernieuwde FlooW! De eerste van deze serie FlooW's wordt momenteel afgesteld en gecontroleerd. Binnenkort kunnen we deze versie gaan uitleveren!
Naast een zwaardere 250 W motor met een aanzienlijk groter koppel, wordt de FlooW standaard voorzien van een startsysteem welke de FlooW zonder mee te trappen naar een snelheid van 6 km/h brengt! Deze versie werd op meer dan 50 punten aangepast t.o.v. de vorige versie. Zo werden het stuursysteem en de aandrijflijn volledig vernieuwd.
Een weerbestendige kap volgt in de loop van 2012.
IMG_0470.JPG

DE VERBETERDE FLOOW KOMT ER AAN!!!!

De tekeningen van de verbeterde en vernieuwde FlooW werden onlangs op een feestelijke bijeenkomst aan de directie overgedragen. Naast een zwaardere 250 W motor met een aanzienlijk groter koppel, wordt de FlooW standaard voorzien van een startsysteem welke de FlooW zonder mee te trappen naar een snelheid van 6 km/h brengt! Een weerbestendige kap volgt in de loop van 2012.
5984IMG_9270_1.JPG

THE FLOOW OP DE E-BIKEXPERIENCE

E-BikeXperience is een gloednieuw evenement dat zich specifiek richt op elektrische fietsen (E-bikes). Op de beurs vond u de nieuwste modellen en de nieuwste trends op het gebied van elektrisch ondersteunde twee- drie- en vierwielers en bijbehorende accessoires en onderdelen.

Van 14 t/m 16 oktober 2011 vond deze beurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Ook de FlooW was daar te zien!
9234IMAG0425.jpg

MOBILITEITSMARKT GECOMBINEERD MET EEN KINDERMIDDAG

Op zaterdag 17 september 2011 wordt er in Veldhoven een mobiliteitsmarkt georganiseerd. Op deze markt bestaat de mogelijkheid een elektrische fiets/scooter/auto te testen. Tevens krijgt u les in "het nieuwe rijden". Voor de kinderen is er het volgende georganiseerd: een kinderquiz, fietsen versieren, mountainbike trial shows en verschillende dansoptredens. De markt is van 12.00-17.00 uur op het Meiveld in Veldhoven. Ook de FlooW zal op deze markt te zien zijn.
3603Floow_mail_01_3_.png

FFKES WISSELEN

Te ver, te vroeg of te vies weer om te fietsen? Is de bus te veel gedoe? Te druk? Veel werknemers pakken dagelijks de auto, terwijl ze op een korte afstand van hun werk wonen of terwijl er een prima bus/treinverbinding is. Voor de meeste mensen is het een gewoonte geworden en zijn zich niet bewust van de consequenties voor het milieu en hun eigen gezondheid. Laat daarom de auto eens een week staan en draag bij aan CO2 reductie en een gezonde leefomgeving!
Tijdens de Europese Mobiliteitsweek wil de gemeente zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met een ander vervoersmiddel dan de auto voor woon- werkverkeer. In het kader van Ffkes wisselen stimuleren we duurzaam vervoer voor werknemers.

Ffkes Wisselen!
Voel jij je aangesproken?
Wissel dan de auto een week lang in voor de elektrische fiets, scooter of bus en beschrijf elke dag je ervaringen in een blog op www.eindhoven.nl/mobiliteitsweek. Door de vele aanmeldingen kan er helaas niet meer worden aangemeld voor deze actie.
Ook dit jaar doet de FlooW hieraan met 3 stuks aan mee!
3603Floow_mail_01_3_.png

GO WITH THE FLOOW BIJ TIC

Op een zonovergoten dag bij TIC (Tilburg Innovation Center) heeft een dertigtal belangstellenden de FlooW ervaren. Een zestal demo-exemplaren is danig getest en de funfactor variëerde van snel door de bocht tot fiks op snelheid zonder veel moeite. Kijk hier voor een impressie!
column_06.jpg

PRAAGSE HERFST!

In Praag is een elektrische fiets al heel bijzonder, fietspaden zijn er nauwelijks en de stad is gezegend met een vrijwel perfect netwerk van openbaar vervoer. Tussen het publiek door op de promenades is met Stephan Bult als sublieme gids Praag bezocht en bereden. Met dank aan Ekolo en Jakub Dietrich van AGOGS voor het lenen van twee elektrische fietsen om de FlooW te volgen, trok een Nederlands driemanschap de aandacht van toeristen. De funfactor ‘gezien worden’ was in deze prachtige stad inhet kwadraat inspirerend: de FlooW zal in Nederland in 2011 op veel plaatsen gehuurd kunnen worden voor dagrecreatie! Hallo recreatie. Praag was de inspiratie. De FlooW is bij de tijd!
column_03.jpg

GEMEENTE ASTEN ENTHOUSIAST OVER DE FLOOW

Wethouders Theo Martens en Peter Greyn zijn enthousiaste voortrekkers van een alternatief voor lokaal vervoer en presenteren de FlooW aan hun collega’s en het publiek in Asten de eerste twee weken van november. Kijk hier voor een impressie!
column_05.jpg

WETHOUDER HOPPEZAK VAN DE GEMEENTE GEMERT-BAKEL TEST DE FLOOW!

Bekijk deze 5 minuten video voor een first-impression registratie van een bewuste wethouder en zijn collega, van Gemert naar Erp voor overleg bij de buren. Hoe leuk kan het zijn?!? Fris en fruitig komen ze op de plek van bestemming aan. Flitsende beelden van twee FlooWbilisten: Bekijk en beleef het mee!
column_04.jpg

SEMINAR EN PROEVERIJ SLIMMER REIZEN

Noorderlink heeft de FlooW uitgenodigd om be-proefd te worden ter inspiratie voor de uitdaging alternatief vervoer en slimmer reizen aantrekkelijk te maken. Veel alternatieven voorhanden. Dit seminar was bedoeld voor adviseurs of beleidsmakers HRM en Facilitaire Zaken die zich bezig houden met mobiliteits- en/of parkeervraagstukken.
column_01.jpg